©2019 by UNIT 17, The Bartlett School of Architecture, UCL

Krystal Tsai Ting @ Krystal Tjahjadi

krys.tsai@gmail.com

My brief is to design a prototype habitat for an Institute of Behavioural Neuroscience to improve rat’s welfare in laboratories. The proposed model begins with the idea of a specially designed wall within which semi-naturalistic environments for rats exist as opposed to typical standard rat’s cages. The spatial complexity of this habitat is built upon by the number system methodology that I developed for my Year 4 projects.

Laboratory spaces, public engagement spaces and user access spaces are designed around these habitat spaces. A methodological process involving the studying and evaluating of key parameters on semi-naturalistic environment for rats and minimum laboratory requirements for neuroscientists resulted in this design after assessing key factors like spatial complexity, thermal comfort, lux levels, humidity level, safety, sequential arrangement of laboratory spaces.